Tuesday, 1 November 2011

aDek meLanjutkan pelaJaran....

بسم الله الرحمن الرحيم
AsSalaMuaLAikuM semua . . .
Actually sy xthu nk post ape sbrnyer…. Tpi utk meluahkan rase sedey d hati ni, sy ambk kputusan tok luah kn kat blig nie….hehe…sblom 2.. rase sedey 2 smue orng ade kn 2 normal la kan…. Kalo spe xde rase seedy,suke,duke…2 x lame la 2..hehe..xpon alien la 2….hehehe…
Sy nk story skt kat korng ni…
31/10/2011 ( isnin) – adek sy berangkat pergi ke kaherah,mesir…untuk melanjutkan plajaran dlm bidng tahfiz wa Qiroat…tpi orng y pling sedih mesti mak n abah kn…yela da 2 orng ank dye berjauhan dgn keluarga…tpi xpe mereke pergi utk menuntut ilmu ALLAH… mmg 2 gjk harapan mak n abah agar dpt mendidik ank2 shingge berjaye….
Sy bile plak la kn nk merantau ke negare orng?….hurm….
Sy thu adek sy 2 sedih tpi dye simpan..hanye allah je y thu isi hati manusie itu… sy thu adek sy kuat n dye xde la risau sngt coz kat mesir t abg sy ( zulfiQar) ade kat sne dye da 2 thn stdy kat Al azhar 2..so,ape2 y adek sy nk dye akn minx tlong kat abg dye….…then,semua bnde nie dye y nk…kteowng xthu pon dye ade temu duge tok smbng bljr ke mesir…tbe2 je dpt thu 2 pon pihak sekolah dye y cll abah… soh abah dtg ambk dye bawak kat sebuah maahad tahfiz kat batu kurau tok interview… ALHAMDULILLAH..dgn izin allah adek sy 2 lulus….hnye 28 orng je y trpilik tok pergi ke mesir 2….pas2 1 bln dye kne duduk kat maahad tahfiz batu kurau 2 coz depe nk wat persiapan sebelum pergi ke mesir… dlm 1 bln 2 mak n abah mmg sngt buzy coz nk urus kn semua urusndye…dgn passport,tiket,brg2 y nk bwk n mcm2 ler….sy Nampak sngt kesungguhan mak n abah tok antok dye berjihad di jalan allah…
Sy yakin adek sy 2 ak berjaye d dunia dan akhira…..
Kepade Mohamed Danial n Mohamed ZulfiQar….timbalah ilmu d negare orng bnyk2…n ambklah kesempatn y ade utk menziarahi tahan suci dan makam2 nabi…
~ pas ni time raye mesti kurng best coz 2 orng xade…tpi cian kat abg sy…dye sorng je y tngl…dye da xde geng da pasni…senang ler adek2 dye nk buli dye…(hahaha)….
Tingl adek2 perempuan je y ade kat uma….sonang  skt nk buli abg…hehehe…
K la sy pond a xtau nk karang ape lagi….
Wasalam….

No comments:

Post a Comment